17mai Kristiansund

Publisert 16.05.2020 13:45, oppdatert 16.05.2020 13:45 - Erlend Dvergsdal - tips@stottmedia.no

17. Mai feiring i Kristiansund

Det blir en annerledes feiring av 17. mai i år, men vi håper like fullt at alle får en flott dag. Her er programmet for årets feiring.

 
17. MAI 2020 I KRISTIANSUND
07.00     Byen våkner. Salutt ved Lions klubb fra Bautaen på Innlandet.
07.15     Bekransning Innlandet gravsted ved Tor Larsen.
07.45     Bekransning på Piren for falne sjøfolk ved Sondre Sandby.
08.30     Bekransning Nordlandet gravsted for falne under krigen ved Berit Tønnessen.
08.30     Andre bekransninger. Det nedlegges kranser av 17. mai komiteens medlemmer.
09.00     Ynglingeforeningen Musikkorps spiller på kaia foran cruiseskipet i opplag «Viking Sea».
09.30     Ynglingeforeningen Musikkorps spiller på Bergan sykehjem.
10.00     Frei Skolekorps og Frei Hornmusikk spiller ved Frei Aldersboliger.
10.00     Kristiansund Skolekorps og Kristiansund Drill spiller og har oppvisning foran sykehuset.
10.30     Kristiansund Skolekorps og Kristiansund Drill spiller/har oppvisning foran Barmannhaugen.
10.30     Frei Skolekorps og Frei Hornmusikk spiller ved Frei Sykehjem og i etterkant spilles det ved bofellesskapet på Godhaugen, ved Kiwi Rensvik og ved Frei skole.
13.00     Vi synger med – nasjonal avsynging av «Ja vi elsker». Åpne vinduer, gå på verandaen, eller utenfor huset – og syng med.
13.00     Etter «Ja vi elsker» - bekransing av minnestøtte ved Frei kirke ved Gjøran Storsæther. Frei Skolekorps og Frei Hornmusikk spiller.
13.40     Tempo Musikkorps spiller foran Storhaugen, Kringsjå og Rokilde.
14.00     På plattformen til Tidens Krav (tk.no) vil 17. mai komiteen i samarbeide med TK prøve å gjenspeile det som egentlig ville hendt i løpet av en vanlig feiring i Kristiansund, med blant annet velkommen til dagen v/ ordfører Kjell Neergaard, barnetogstalene til skolebarna i Frei v/ Lukas Bøe Lindstrøm og Elina Wiik Grytnes, 7tr. Bjerkelund skole – og til skolebarna i Kristiansund v/ Sonya Mekonen Haile og Mathilde Dolen Hansen, 7tr. Nordlandet barneskole – og talen på Dale v/ Lillian Holsæter og Maiken Sevaldsen Taknæs, 7tr. Dale skole. Borgertogstale v/Anja Cecilie Solvik, og mye annen underholdning fra før og nå.
15.00     Ca. kl. 15.00 sendes det direkte fra «Borgerbåttoget» fra havna i Kristiansund, hvor byens befolkning med båt, er oppfordret til å stille i opp, og være med i en båtparade rundt havna, under kontroll av Småbåtlaget og 17. mai komiteen, med oppstart fra Bolgsvaet / Markussundet. Alle kan delta. Fanene til de lagene som opprinnelig skulle delta i Borgertoget, og som ønsker det, vil bli presentert fra oppnevnte båter i sendingen.
På bekransningene med taler i Kristiansund deltar Musikkorpset Tempo og Ynglingeforeningens Musikkorps.
«Nordic Light 17. mai utstilling» vil pryde Kristiansund med bunadskledde Nordmøringer gjennom fotoutstillingen til Karolina Grozelanczyk. Fotografen vant Sparebank1 Nordvest sitt fotostipend i 2016 og brukte midlene til å hedre bunaden. Utstillingen vil henge rundt i byens vinduer, og være med å skape en ekte mai-stemning, både før og etter 17. mai.
Tidens Krav oppretter en side på tk.no hvor det vil være mulig å sende inn hilsener, bilder, småtekster, dikt og videosnutter om 17. mai og noe av dette blir vist i sendingen på dagen.
Vågekaia/Vågeveien fra omtrent Huset Med Det Rare I og til Brasseriet og Kaibakken fra krysset Hauggata/Storgata blir stengt for all trafikk mellom kl. 13.00 og 17.00.
17. maikomiteen i Kristiansund ber alle om å forholde seg til de retningslinjene for smittevern som gjelder, og være lojal til dette. Dette medfører at vi ønsker færrest mulig tilhørere til de av våre arrangement som går direkte i henhold til programmet og vi ber alle om å hjelpe til for en best mulig feiring av vår nasjonaldag i 2020.

Les også