Foto: Marius Ibs Øien-Hansen

Publisert 08.09.2020 10:22, oppdatert 08.09.2020 10:22 - Hold Norge Rent - tips@stottmedia.no

Utgifter i forbindelse med en ryddeaksjon? Nå kan du få pengene tilbake

Refusjonsordningen er åpen for alle som har hatt utgifter til transport og/eller behandling av eierløst marint avfall eller transport av frivillige til/fra ryddeaksjoner, men husk at søknaden må være inne før 15. november!

 

  

Refusjonsordningen for eierløst marint avfall åpnet 1. september for alle som har hatt utgifter til transport og/eller behandling av eierløst marint avfall eller transport av frivillige til/fra ryddeaksjoner. Avfallet må dessuten være samlet inn på frivillig basis, og ryddeaksjonene må være registrert i Rydde (tidligere Ryddeportalen). 

Slik går du frem:

Registrer din søknad i Rydde

Nytt av året er at søknadsskjemaene er integrert i Rydde. Søknadene fylles ut direkte i Rydde og sendes også fra Rydde.

– Vi håper integreringen av søknadsskjemaene i Rydde vil gjøre søknadsprosessen enklere, og vi står til tjeneste for alle som trenger bistand i forbindelse med denne oppgraderingen, sier fagleder Mari Mo Osterheider.

Skal du søke refusjonsordningen for utgifter knyttet til opprydding av eierløst marint avfall må du gjøre dette innen 15. november 2020, og refusjon utbetales innen utgangen av 2020.

To søknadsskjemaer

OBS! Ordningen har to søknadsskjemaer: et skjema for offentlige og private renovasjons- og avfallsselskaper og et skjema for organisasjoner/lag/foreninger og andre private og offentlige aktører.

Søknadskjema for frivillige.
Søknadsskjema for avfallsselskap.

Ordningen er finansiert av Miljødirektoratet

Les også